ADR opleidingen die u bij ons kunt volgen zijn ADR Basis, ADR tank, ADR herhaling, ADR verlenging Gevaarlijke stoffen. eigenrijder gevaarlijke stoffen ADR vervoer. Opleidingen die wij verder aanbieden zijn ADR veiligheidsadvies en gevaarlijke stoffen en ADR eigenrijder, Melle advies, gevaarlijke stoffen vervoer en ook de vakopleiding beroepsgoederen vervoer met de modules calculatie, financieel management voor de NIWO vergunning.

Vakopleiding

Om als ondernemer in het beroepsgoederen- of beroepspersonenvervoer te mogen starten moet men "vakbekwaam" zijn. Dit is één van de voorwaarden om in het bezit te komen van een NIWO vergunning. Vakbekwaamheid kan worden aangetoond met het door de CCV afgegeven getuigschrift. Dit getuigschrift wordt afgegeven als alle modules met een voldoende resultaat zijn afgelegd.

De opleiding voor Ondernemer in het Goederenvervoer en Personenvervoer-bus zijn opgebouwd uit vier basismodules en enkele aanvullende modules. De basismodules zijn voor alle opleidingen gelijk, en bestaan uit:

 • financieel management
 • calculatie
 • bedrijfsmanagement
 • personeelsmanagement
 • Afhankelijk van uw toekomstplannen kunt u de volgende aanvullende modules hieraan toevoegen:

 • Wegvervoer Goederen deel 1 en deel 2
 • Wegvervoer Bus deel 1 en deel 2
 • Na het afronden van de cursus Goederenvervoer, kunt u uw mogelijkheden vrij eenvoudig uitbreiden tot busondernemer.

  Vooropleiding / niveau.
  Een vooropleiding op VMBO (MAVO, LTS) niveau of hoger is wenselijk maar niet noodzakelijk.

  Tijdsduur van de cursus
  U bepaalt zelf hoe lang u over de cursus doet. Dit is onder andere afhankelijk van uw werkzaamheden, beschikbare tijd en vooropleidin. 
  Gemiddeld duurt de cursus 4 tot 6 maanden.

  Wij adviseren u om zo vaak mogelijk bij de lessen aanwezig te zijn.
  Op de cursus wordt de lesstof besproken en wordt ingegaan op uw vragen.

  Cursusplan en examens
  Tegenwoordig zijn alle examens digitaal en kunnen op vele CBR/CCV-locaties worden gedaan, waaronder Leeuwarden, Groningen en Zwolle. U kunt deze examens zelf plannen naar aanleiding van ons lesrooster. We adviseren om meteen de week na de lessen het examen aan te vragen, zodat de lesstof nog fris in het geheugen zit. Voldoende scores blijven maximaal 5 jaar geldig, dit betekent dat u binnen een tijdsbestek van 5 jaar voor alle modules een voldoende moet hebben behaald.

  Lestijden
  De lessen worden gegeven op vrijdagavond en op zaterdagochtend. Voor de modules Financieel Management en Calculatie wordt bovendien een blokweek georganiseerd, dwz dat op maandag tot en met zaterdag overdag wordt lesgegeven. Het is erg belangrijk om zoveel mogelijk tijdens de contact momenten aanwezig te zijn, dus én op vrijdagavond, én op zaterdag én tijdens de Blokweken. De cursustijden zijn:

  • Vrijdagavond van 19.00 - 21.30 uur online, digitaal via teams
  • Zaterdagen van 08.00 - 13.00 uur
  • "Blokweekdagen" 09.00 - 15.00 uur

  Plaats
  Cursusplaats is Surhuisterveen

  Kosten
  De prijs van de cursus Ondernemer Beroepsvervoer bedraagt: €  2800,00.Als uw werkgever is aangesloten bij het SOOB scholingsfonds, is het mogelijk om subsidie te ontvangen. Komt u niet voor deze subsidie in aanmerking dan krijgt u een eenmalige korting van €  400,00 bij het volgen van de volledige cursus.
  De kosten voor de examens zijn hier niet bij inbegrepen

  Vrijstellingen
  U kunt op grond van eerder behaalde diploma's mogelijk voor een vrijstelling in aanmerking komen. Dit moet u zelf aanvragen bij de CCV.

  Kortom:

  • U studeert op eigen niveau en in een door u zelf gewenst tempo.
  • U betaalt 1 x de cursuskosten, ook als de cursus langer duurt dan vooraf gepland.
  • Maximale cursusduur 2 ½ jaar.
  • U kunt bijna elke maand instromen, bij aanvang van een nieuwe module.

  Voor informatie bel 0512-341816.


  Vakopleiding

  Vakopleiding

  Contact

  Jolmers IVVO Opleidingen BV
  Meander 30
  9231DB Surhuisterveen
  T: (0512) 34 18 16
  F: (0512) 34 10 89
  E: info@jolmers.com
  W: www.jolmers.com